Důvody
Důvodů je hned několik:
- Kulturní
Člověk žije v zemi, komunitě nebo rodině, kde se maso nejí, a tak zcela automaticky tento návyk přebírá. Pokud je komunita otevřená, netotalitní, má většinou v dospělosti možnost toto změnit.
2. Zdravotní
Člověk dojde na základě nějaké informace k závěru, že jeho zdravotní potíže (případně jako preventivní opatření) by se daly vyřešit přechodem na vegetariánskou stravu.
3. Etické
Soucit se zvířaty. Láska ke všem zvířatům bez rozdílu rasy, pohlaví, podnebí, kontinentu.
4. Náboženské. filozofické
Člověk je příznivcem nebo členem náboženského či filozofického směru, který hlásá vegetariánství
5. Ekologické
Člověk dojde na základě vnější informace nebo vlastním myšlenkovým procesem k závěru, že svým nejedením masa pomůže k ochraně životního prostředí či planety.
6. Ekonomické
Ekonomické podmínky jsou takové, že člověk prostě nemá peníze na to, aby si kupoval živočišné výrobky.
7. Anatomické
Člověk dojde k přesvědčení, že člověk nemá žádné anatomické znaky, které by ho činily masožravcem.